Advent – ljus i mörkret och en doft av jul

ARR10_219S_a

Första advent är något mycket speciellt. Det första ljuset i adventskransen tänds och nedräkningen till jul har startat: det är nu julförberedelserna börjar.

Många har som tradition att baka kakor, dricka glögg eller äta munkar med sin familj och vänner på advent.  Advent är med andra ord en början av en rolig tid för barn och vuxna; man är förväntansfull inför julkalendrar, julfest på jobbet och julfest i skolan. Det är en tid vi njuter av gott sällskap.

Det börjar också lukta gran här och där, kanske från adventskransarna.  Men kransarna behöver inte alltid vara runda eller gjorda av gran – i fantasin finns inga gränser. Traditionen är fyra ljus som markerar de fyra söndagarna fram till julafton.

Kom ihåg att släcka ljuset!

Advent är även startskottet för julhandeln. Fler och fler människor väljer att göra det lätt för sig genom att köpa julklappar på nätet i förväg för att undvika julstöket och allt folk i butikerna. Många väljer att skicka en julklapp i form av blommor med en gåva som en chokladask eller en flaska glögg. Vi levererar ända fram till jul, så att du kan vara säker på att din julhälsning anländer före jul.

Skriven av
More from EuroFlorist

Fantastiska blomsterlökar

Nämn ordet vårlök för en blomsterälskare och denne får förmodligen något drömmande...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *