Blomsterarrangemang för alla tillfällen

Blomsterarrangemang

De vanligaste anledningarna till att skicka blommor är födelsedagar eller högtider som jul, Mors dag eller Alla hjärtans dag. Vid de flesta tillfällen är det också vanligast att man väljer en bukett med snittblommor. Och visst är det fantastiskt att få ett blomsterbud med en vacker bukett i säsongens färger. Men vi erbjuder också andra möjligheter. Blomsterarrangemang är ett bra alternativ när du vill uppvakta någon i stor stil och låta mottagaren njuta av prakten riktigt länge.

Blomsterarrangemang som begrepp är naturligtvis väldigt brett. Det är egentligen konsten att arrangera blommor på vilket sätt man än gör det. En konst som går tillbaka ända till det gamla Egypten. Redan 2500 fKr brukade man sätta blommor i vas för att dekorera hem, bord och även till begravningar. Även i det antika Grekland och Romarriket använde man sig av blomsterarrangemang, men nu också i form av kransar och girlanger.

Det vi idag ofta menar med blomsterarrangemang är något annat än en bukett snittblommor. Blommor, grönt och andra dekorationer placeras i en behållare som kan vara en skål eller korg till exempel. Ofta med hjälp av en massa av typen oasis för att kunna göra ett väl balanserat arrangemang som dessutom håller länge.

Blomsterarrangemang är perfekta att ge bort som en riktigt imponerande gåva. De är också ypperliga som ”centerpiece” på ett bord till middagen, eller på soffbordet. Och vill du skicka ett blomsterbud för att uppvakta någon är detta en gåva som håller riktigt länge.

Skriven av
More from EuroFlorist

Hämta inspiration!

Underbara höst! Nu vill man bara göra mysiga arrangemang i krukor, härliga kransar,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *