Blomstertrender 2011

När vi besökte Blomsterfrämjandets pressträff strax innan jul diskuterades det bland annat vilka trender som kommer att påverka våra val av blommor och plantor år 2011. Många av de närvarande sa sig ana en strävan mot harmoni och lugn, vi vill att våra hem ska vara vår oas, och vad kan skapa harmoni bättre än blommor?

Röd blomma

Den lugna oasen är inte endast förunnad de som bor på landet, snarare tvärtom – de som behöver den mest är kanske stressade storstadsbor? Drömmen om en trädgård eller en grönskande oas kan starta direkt i ditt vardagsrum eller på din balkong. Det behövs inte heller några stora ytor, att inreda med blommor på höjden blir allt vanligare – bokhyllor, lådor och byråer får nu se sig bli beklädda i blommor. Fokus läggs kanske även på att skapa en bas av växter som kan blomma året om, och sedan komplettera dessa med mer kortlivade men färgglada buketter och blomsterarrangemang.

Precis som alltid hävdar vi på EuroFlorist att blommor ska vara en källa för glädje och inspiration, så låt fantasin flöda, överraska din vän med en spännande bukett och välkomna 2011 med ett leende på läpparna. Gott nytt år!

Skriven av
More from EuroFlorist

Slut på turnélivet

Nu har det tagit lång tid mellan inläggen… förlåt. Turnén har slukat...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *