Dags att frossa i pioner

Pioner

Det är något visst med pioner. Inte bara hängivna pionälskare får något drömmande i ögonen när man nämner blomman, även de som inte ens känner till dess namn imponeras av dess storslagenhet.

I Sverige förknippar vi pioner med försommar så just nu är det dags för pion-frossa igen. Pionen är  en klassisk trädgårdväxt, men också en älskad snittblomma. Det är även en blomma som många väljer till sin brudbukett, oftast i rosa och vita toner.

Det finns cirka 30 arter i pionsläktet, som är ett helt eget blomsläkte. De flesta härstammar från varmare områden i Asien och Europa. Pioner har mängder av flikiga blad och påminner om en större ros i sitt utseende. Färgen spänner från djupröd till ljusaste rosa, men det finns även arter som är vita eller till och med gula. Det finns både ljuvt doftande pioner och de som inte doftar något alls.

Hos Euroflorist är en av våra mest populära buketter en ren pionbukett som många väljer att skicka som blomsterbud på försommaren. En ljuvlig bukett som både är härlig att ge och underbar att få.

Tags from the story
, ,
Skriven av
More from EuroFlorist

Vad är en vårblomma för dig?

Det är något speciellt med våren. Hela naturen börjar vakna till liv...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *