Dags för Mors dag!

Då var det dags för Mors dag igen! Mors dag är en av våra allra största blomsterhögtider. Faktum är att dagen är lagd den sista helgen i maj här i Sverige för att det skulle kunna gå att plocka vilda blommor till mor i hela landet. I många andra europeiska länder firar man Mors dag tidigare på våren.

Traditionen att fira Mors dag kommer ursprungligen från USA. Amerikanskan Anna Jarvis ville hedra sin mor med en minnegudstjänst ett år efter hennes bortgång. Kyrkan dekorerades med blommor och vita nejlikor delades ut till alla besökare. Dagen var den 10 maj, och denna tradition spreds så småningom vidare i hela USA.

I Sverige började vi fira Mors dag 1919, men dagen fick inte speciellt mycket uppmärksamhet i början. Det var först under senare delen av 1900-talet som den fick fäste, och idag är det en självklarhet för många svenskar att fira Mors dag med blommor, presenter, morgonuppvaktning eller familjemiddagar.

Blommor är den allra vanligaste Mors dags presenten. För oss på Euroflorist är det här en av de mest intensiva perioderna på året. De allra flesta florister har söndagsöppet i sina butiker och levererar mängder av blombud på själva Mors dag.

Vill du själv skicka Mors dags blommor? Klicka här för att se hela vårt varierade utbud av Mors dags blommor.

Skriven av
More from EuroFlorist

Påskbröllop

Det kanske inte är så vanligt att man gifter sig just under...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *