Dags för vintermys

Vita liljor i vas och kandelaber

Vi är säkert många som ser fram emot den där extra timmen i sängen på söndag 26 oktober då det är dags att ställa tillbaka klockan och gå över till vintertid. Vi får en extra påminnelse om att vi är på väg in i den riktigt mörka perioden. Kyla, kala träd och vinterkläder gör sitt intåg på allvar. Men också inomhuskurande och mysaftnar framför brasan.

Konceptet med sommartid och vintertid uppfanns redan 1916 av George Vernon-Hudson i Nya Zeeland. Det kallas på engelska för ”daylight savings” och tanken har från början varit att utnyttja dagsljuset maximalt, och därmed se till att man inte slösade på den värdefulla elektriciteten.

Här i Sverige har nog de flesta dragit på sig varmare kläder vid det här laget, och i norr har snön redan anlänt. Vid den här tiden på året är det också skönt att man kan krypa inomhus och mysa tillsammans med de sina. En skön soffhörna, levande ljus, en bra bok, film eller kanske ett sällskapsspel är bra tillbehör för höstmys. Och så blommorna förstås, vill vi hävda. Så här en grå höstfredag kan det kännas extra lyxigt att plocka med sig en bukett krysantemum på vägen hem från jobbet, eller kanske slå på stort inför helgens middag och satsa på rena vita liljor som lyser upp i mörkret.

Under den här perioden kan det också kännas extra bra att höra av sig till dem som vi inte kan vara nära. De som är för långt bort för att delta i vårt eget höstmys. Och då är ett överraskande blomsterbud förstås ett riktigt bra alternativ. Vi kan leverera dina blommor i stort sett över hela världen. Så vare sig du vill skicka blommor utomlands, eller ett blomsterbud till Borås hjälper vi dig att glädja dina nära och kära!

Tags from the story
, , ,
Skriven av
More from EuroFlorist

En hälsning som ger mersmak

Nu är det hög tid att beställa sina juliga blomsterbud! Årets julblommor...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *