En blomstrande arbetsplats

Blommor på kontoret

En god arbetsmiljö är en av de viktigaste faktorerna för att skapa ett bra arbetsklimat och en förutsättning för ett framgångsrikt företag. Arbetsmiljö handlar förstås om gott ledarskap, goda förutsättningar för medarbetarna att utvecklas och skapa tydliga gemensamma målbilder. Men det finns också små detaljer som bidrar till en god arbetsmiljö.

Själva miljön på arbetsplatsen lämnar ofta mycket i övrigt att önska, det är ofta vi startar med goda idéer och intentioner, men det slutar kanske med att vi inte driver igenom alla dessa idéer, och resultatet blir halvdant. Det vi verkligen vill åstadkomma är att skapa rum för arbetsro, möten och kreativitet. Genomtänkt planering av lokaler och inredningen i allmänhet är grunden för detta. Och färger, textilier och framförallt gröna växter och blommor är det som knyter ihop säcken.

Framförallt blommor och växter har en positiv inverkan på de allra flesta människor. Så vill du satsa på en trivsam arbetsplats med rum för både arbetsro och kreativitet bör du satsa på att göra den lite grönare. Det är dessutom vetenskapligt bevisat att växter bidrar till ett mer hälsosamt inomhusklimat, vilket är extra viktigt för alla som spenderar större delen av sin arbetsdag inomhus på ett kontor.

Blommor fyller även andra funktioner på en arbetsplats. Det är förstås välkomnande för gäster som möts av ett blomsterfång i receptionen. Men blommor är också ett utmärkt sätt att uttrycka sin uppskattning till medarbetarna på. Det är ofta knivigt att komma på julklappar eller presenter till särskilda bemärkelsedagar. Och det är inte sällan som det landar fel. En present som den ena personen uppskattar är helt fel för någon annan. Men blommor är synonymt med uppskattning och något som de allra flesta människor älskar att få. Och det är ett utmärkt verktyg för att skapa motivation genom att man på ett synligt sätt uttrycker sin uppskattning för ett väl genomfört jobb.

Vare sig du vill pryda kontoret med receptionsblommor eller gröna växter, eller ge blommor till affärspartners och medarbetare kan vi på Euroflorist tillsammans med våra florister hjälpa dig.

Tags from the story
, , ,
Skriven av
More from EuroFlorist

Ännu ett stort grattis…

... Denna gång gratulerar vi Systrarna Grön i Linköping då de i...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *