En blomstrande Mors dag

Mors dagsblommor

Mors dag är runt knuten, nu på söndag den 25 maj ska alla mammor firas. Traditionen att fira sin mamma går tillbaka till 1919 här i Sverige, då idén först lanserades. Men det var först under senare delen av 1900-talet som firandet verkligen tog fart.

Idag är blommor ett självklart inslag i Mors dag, och det är också en av anledningarna till att dagen placerades i slutet av maj från början. Det skulle helt enkelt vara möjligt att gå ut och plocka blommor till mamma. Det är säkert många barn som gör det även idag, men nuförtiden är det lätt att slinka ner till sin lokala florist eller beställa ett blomsterbud via nätet som skickas direkt hem till mammas dörr, på själva Mors dag. Just blomsterbuden har mångfaldigats de senaste åren. Och då framförallt beställningarna på nätet. I takt med att ehandeln växer ökar också antalet blomsterbud via nätet, men faktiskt i en snabbare takt än ehandeln generellt.

På senare tid ser vi också en ny trend – det är inte bara barn som skickar Mors dagsblommor till sin egen mamma. Även föräldrar skickar till sina döttrar, som då oftast är nyblivna mödrar. Och vänner och syskon utbyter också Mors dagsblommor. Mors dag har alltså kommit att handla mer om att hylla moderskapet i sig, och inte bara sin egen mamma.

Valet av Mors dagsblommor är fortfarande ganska konventionellt. I takt med årstiden blir vi allt sugnare på ljusa färger och sommarblommor. Till Mors dag föredrar vi rosa toner eller somriga färger. Några av de stående favoriterna är pioner och rosor.

Till Mors dag har vi på Euroflorist mycket att bjuda på. Vi levererar förstås direkt hem till mamma på själva Mors dag. Men kom ihåg att lägga din beställning på www.euroflorist.se innan klockan 13 nu på lördag för att vi ska kunna garantera leverans på själva dagen.

Tags from the story
, , ,
Skriven av
More from EuroFlorist

Tävling avgjord

Nu är vår tävling Pimpa din pumpa på Facebook klar. Vi fick...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *