En guide till begravningsblommor

Röda begravningsblommor

Blommor är en del av livet, större för en del och lite mindre viktigt för andra. Men blommorna följer oss alla genom livet, ända in till döden. För när någon går bort är begravningsblommor det självklara sättet för de allra flesta att visa sin respekt och manifestera ett sista farväl. Blommor är också ett ljus i mörkret vid ett så tungt tillfälle som en begravning.

När man ska planera eller delta i en begravning och vill bidra med blomsterdekorationer känns det oftast tryggt att söka råd hos en florist. Floristen kan ge dig råd inom ramarna för en fastställd budget, eller kring vilka blommor och färger som är passande för tillfället eller säsongen.

I de allra flesta fall är det den närmaste familjen som står för de större blomsterdekorationerna, som själva kistdekorationen och en stående begravningsdekoration framför själva kistan. De övriga i den inre kretsen väljer ofta stående sorgdekorationer eller mindre sorgbuketter som placeras vid sidan om kistan. Andra gäster på begravningen brukar ha med sig en handbukett som läggs på kistan som ett sista farväl.

Det finns flera olika typer av begravningsblommor. Huvudtyperna är antingen bundna buketter och dekorationer, eller arrangemang gjorda i stickmassa – oasis. Väljer du ett arrangemang i oasis, en krans, ett hjärta eller någon annan mer originell form, så kommer det naturligtvis att stå sig längre när blommorna läggs för visning på kyrkogården efter begravningen.

Buketter och dekorationer utan oasis kan ibland komma med en liten plastbehållare med vatten för att hålla sig fräscha lite längre. Men i de flesta fall levereras de i lagom tid före begravningen så att de håller sig fräscha under den och en bra stund efter, utan något vatten.

Vad det gäller färgval så har vi av tradition oftast valt främst vita och beige blommor. Detta har dock luckrats upp i modern tid och många väljer ganska färgglada dekorationer, kanske som en hyllning till livet och en person som tills alldeles nyss faktiskt var i allra högsta grad levande.

Bakom varje leverans av begravningsblommor står en professionell florist. Och begravningsblommor är ett av de större och absolut viktigaste arbeten de utför. Naturligtvis är det även en florist som tar hand om arrangemanget när du beställer begravningsblommor direkt på vår hemsida. Fördelen är att du kan beställa i lugn och ro hemifrån, trygg i förvissningen om att floristen tar hand om leveransen ända in i kyrkan. Skulle du ha några särskilda önskemål är det bara att skriva det i beställningen eller kontakta vår kundtjänst i samband med din beställning för att diskutera möjligheterna. Du når vår kundtjänst på telefon 040-602 00 20 eller info@euroflorist.se.

Skriven av
More from EuroFlorist

Dina känslor för blommor

Vi vet av erfarenhet att blommor väcker så otroligt många känslor hos...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *