En kvinnas hjärta

 Blommor till INternationella kvinnodagen

Den 8 mars är det dags för Internationella kvinnodagen. Det är numera en dag med ganska många och långa traditioner i flera länder. Här i Sverige firades dagen för första gången 1912. Men det började redan 1909 då det amerikanska socialistpartiet införde en nationell kvinnodag.

År 1921 fick så kvinnodagen ett fast datum, vilket alltså var den 8 mars, och senare, 1977 fastslogs även Internationella Kvinnodagen som en av FNs officiella högtidsdagar. Själva idén med dagen är att uppmärksamma kvinnors situation och villkor världen över. I flera länder är dagen en nationell helgdag, och många firar den genom att ge blommor och gåvor till kvinnor i sin närhet.

Den blomma som särskilt förknippas med Internationella kvinnodagen är mimosan, som står i blom i Europa under den aktuella perioden. I Italien är det en stark tradition att ge bort en mimosakvist till varje kvinna denna dag.

I år sätter vi på Euroflorist fokus på kvinnors hälsa, tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben. När du väljer vår bukett ”En kvinnas hjärta” går 10% av värdet oavkortat till organisationens viktiga arbete med att belysa och skapa opinion kring frågor som specifikt rör kvinnors hälsa. Skicka blommor till en kvinna med alla andra kvinnor i åtanke!

Skriven av
More from EuroFlorist

Blomsterauktionen i Aalsmeer

Välkommen till blomsterauktionen i Aalsmeer, den största blomman i Europa! Förra veckan...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *