Färska blommor piggar upp i höstmörkret!

 

höstblomma4

Nu när vintern närmar sig och det blir allt mörkare utomhus, behöver vi hitta saker som piggar upp oss lite extra. Visste du om att blommor kan ha stor effekt på hälsan? Genom att börja dagen med att titta på en blomma kan du faktiskt öka din energi och ditt känslomässiga välbefinnande under hela dagen. Fantastiskt tycker vi!

I en studie vid Harvard University lät man kvinnor dofta på antingen färska blommor eller doftljus. De som fick dofta på blommor visade sig vara mindre oroliga, mindre deprimerade och mer entusiastiska i arbetet.

Att skicka blommor till sina nära och kära som en krya på dig-present är en fantastisk gest. Gratulera någon för att de jobbat hårt, eller skicka en bukett blommor för att visa sympati brukar också tas emot med enorm glädje. Blommor på arbetsplatsen, i receptionen eller på skrivbordet skapar en avkopplande atmosfär. En bukett med blommor kan alltså göra mycket mer än att bara dofta gott och se fin ut.

Nedan har vi listat vad olika blommor kan göra för din hälsa:

Orkidé – Denna blomma är inte bara otroligt vacker! Den anses dessutom minska halten av zylen i luften, ett ämne man ofta hittar i datorskärmar.

Ormbunke – En växt man ofta kunde hitta i folks hem på 70- och 80- talet på piedestaler, som nu åter är trendig. En växt som anses minska halten av formaldehyd i luften, ett ämne som kan orsaka cancer.

Rosor – En blomma med läkande egenskaper och har använts i området alternativ medicin för sin förmåga att underlätta matsmältningsprocessen samt främja läkning i levern.

Skriven av
More from EuroFlorist

Färdig midsommarkrans för den icke händiga

Midsommar är blommornas högtid, lika mycket som jordgubbarnas och sillens. Vi klär...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *