Fira far

Blommor och present på fars dag

På söndag är det dags för Fars dag igen. I Sverige firar vi alltid dagen den andra söndagen i november. Den svenska traditionen går tillbaka till 1931, då Fars dag firades för första gången här. Fars dag kommer ursprungligen från USA där Sonora Smart Dodd ville fira sin far för att han ensam uppfostrat 6 barn. Detta var så tidigt som 1910. Men först år 1966 instiftades fars dag som en fast dag i juni, av president Lyndon B Johnson.

Det finns inte lika starka traditioner kring Fars dag som kring Mors dag, då det är självklart för många att skicka blommor till mamma. Men visst firas far också. Presenter, middagar och frukost på sängen är några alternativ som vi svenskar föredrar att uppmärksamma dagen genom.

Men frågan är hur många pappor som faktiskt får blommor på Fars dag? Vi vet av erfarenhet att det faktiskt är en hel del. Många väljer att skicka blommor till sin far, som kanske bor på annan ort, i samband med Fars dag. Och ännu fler kanske väljer att köpa en bukett hos en florist för att överlämna den personligen.

Om du vill uppmärksamma pappa på hans dag har vi många bra alternativ. Inte bara vackra blommor, men också blommor i kombination med en gåva, till exempel choklad. Nytt för i år är också att du kan skicka en upplevelsepresent till någon du vill hylla. Välj bland flera olika spännande aktiviteter till både pappa och någon annan du har kär.

Många av våra florister har nuförtiden söndagsöppet. Därför kan vi garantera att dina Fars dags blommor kommer fram på söndag på många orter. Det gäller särskilt om du vill skicka blommor till Malmö, Göteborg eller Stockholm, men även många andra mellanstora orter. Är du osäker på vad som gäller för just din ort, kontakta gärna kundtjänst i samband med din beställning, på info@euroflorist.se eller 040-602 00 20.

Skriven av
More from EuroFlorist

Sociala medier eller blommor?

Världen snurrar allt snabbare, och våra liv med den. För dagens upptagna...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *