Fira Internationella Kvinnodagen 8 mars!

Internationella Kvinnodagen firas varje år den 8:e mars för att uppmärksamma ojämställdhet samt kämpa för kvinnornas rättigheter. Den internationella kvinnodagen instiftades i Köpenhamn år 1910 och har firats varje år sen dess. Detta iras runt om i världen med bland annat demonstrationer och seminarier. Efter 1910 har dagen firats på olika håll i världen och i vissa länder i Europa har det till och med blivit en nationell helgdag. Tanken med dagen var att lyfta fram viktiga punkter för jämställdheten samt kvinnornas situation i världen.

Under början av 1900 talet demonstrerade kvinnor för sin rösträtt, rätten till abort och många fler viktiga punkter på den här dagen. Idag har dagen en helt annan betydelse och den politiska laddningen finns inte kvar på samma sätt. Istället väljer många att uppskatta kvinnor i sin närhet med blommor och choklad.

Denna dagen skall givetvis firas. Det är en dag där du har möjlighet att fira en kvinna som har extra stor betydelse i ditt liv. Kanske är det en kvinna som är stark och inspirerande eller som ger dig motivation och är en förebild. Det kan vara en mamma, syster, väninna eller kollega. Ta en titt på vår kollektion och överraska en kvinna som betyder extra mycket för dig med en vacker bukett.

Skriven av
More from EuroFlorist

Orchidé

Orchidéfamiljen är den största familjen på jorden. Antalet arter uppskattas till cirka...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *