Fira med en födelsedagspresent

Födelsedagstårta med ljus

Födelsedagen är som bekant den dag vi firar till minne av en persons födelse. Förr i tiden hade man inte riktigt lika bra koll på exakt vilken dag någon hade fötts, och därför firade man istället på sin namnsdag. I västvärlden är födelsedagar och traditionerna kring dem mycket starka.

Här hos oss i Sverige är det vanligt med frukost på sängen med tillhörande sång, levande ljus (gärna på tårtan), hurrande, födelsedagspresenter, tårta, barnkalas, fest eller en god middag. Och så förstås blommor. Födelsedagsblommor är nästan ett måste för de flesta, unga som gamla.

Traditionen att ge en födelsedagspresent sträcker sig mycket långt bak i tiden. Syftet med att ge födelsedagspresenter och tända levande ljus för födelsedagsbarnet var att hålla demonerna borta och skydda personen det kommande året efter födelsedagen. När kristendomen fick genomslag förkastades dessa sedvänjor först som hedniska.

När det gäller födelsedagspresenter kan våndan vara stor för den som ska ge dem. Vad passar för födelsedagsbarnet, och vad önskar hen sig egentligen? Om du inte riktigt vet är blommor alltid ett säkert kort. Men hos oss har du också möjlighet att skicka med en födelsedagspresent som levereras direkt hem till mottagarens dörr, tillsammans med dina blommor.

Välj bland choklad, nallar och lotter som gör din gåva komplett. Du kan också välja att skicka en upplevelsepresent, ett säkert kort för den som redan har allt.

Skriven av
More from EuroFlorist

Binderikväll

Förra onsdagen bjöd vår kollega (som då är florist) oss på en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *