Kärleksfulla röda rosor

Röd ros

Till Alla hjärtans dag är det rosor som gäller. Inte så konstigt eftersom röda rosor är en allmänt erkänd symbol för kärlek och passion. Röda rosor beskriver det som är svårt att förmedla i ord eller till och med bild. Det är ett universellt språk som nästan alla känner till innebörden av.

Under 1700-talet började man använda sig av blomsterspråket. Detta som en effekt av att öppna kärleksförklaringar ansågs i allra högsta grad opassande. Att ge någon en röd ros betydde sann kärlek som skulle hålla för evigt. Men röda rosor står också för eldig passion som kan flamma upp hastigt och falna lika snabbt. Röda rosor står dessutom för mod och därifrån är inte kopplingen lång till den röda rosen som politisk symbol i flera olika sammanhang.

Det finns naturligtvis mängder av olika varianter av röda rosor. En av de allra vanligaste i blomsterbutikerna är Passion, en ståtlig ros med djupröd färg och lång stam. Passion är en av de mest populära rosorna just till Alla hjärtans dag.

Vad betyder då antalet röda rosor? Men man kan lugnt säga att både 1, 3 och 10 röda rosor oftast tolkas som ”Jag älskar dig”. Tolkningarna varierar dock lite, men här är ungefärliga betydelser av de vanligaste antalen röda rosor:

1 röd ros = Du är allt för mig
3 röda rosor = När får jag träffa dig igen?
7 röda rosor = Jag älskar dig
10 röda rosor = Vill du gifta dig med mig?
100 röda rosor = Min kärlek för dig är gränslös och evig

Skulle du nu få ett fång röda rosor på Alla hjärtans dag är det viktigt att ta hand om dem väl, så att du får njuta av dem så länge som möjligt. Snitta om rosorna och sätt dem i riktigt varmt vatten. Inga blad får riskera att hamna i vattnet, då ökar bakterietillväxten och rosornas livslängd förkortas. Får du med blomsternäring ska du också se till att använda den, det är inte bara näring utan det hjälper till att hålla bakterierna borta. Snitta gärna om rosorna efter ett par dagar och ge dem friskt vatten.

Tags from the story
, ,
Skriven av
More from EuroFlorist

Lys upp ditt hem med solrosor!

När sommaren börjar närma sig vill vi denna gång göra dig uppmärksam...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *