Mor- och farföräldrarnas dag

Mor och dotter med bukett

Här i Sverige firar vi framförallt Mors dag med fasta traditioner sedan länge. Presenter, blommor och familjemiddagar är stående inslag i det firandet. Även Fars dag är en relativt stor dag i almanackan då vi uppmärksammar alla pappor på liknande sätt.

Men far- och morföräldrar firar vi inte på samma sätt. Trots att det faktiskt finns en officiell dag för dem, den första söndagen i oktober. Denna dag firas i många andra länder, och i Frankrike har man till och med en speciell dag för mormor och farmor i mars, ”Fête des grand-mères”.

Den växande äldre generationen har förändrats kraftigt på kort tid. Vi ser en ny typ av aktiva äldre som har schemat fullt även efter pensionen, som har en enorm köpkraft och är mycket viktiga för samhället och sina familjer förstås.

Många kanske också lever i tron att den äldre generationen inte är särskilt digitaliserad. Också det har ändrats, snittåldern för de som är aktiva på Facebook har till exempel höjts successivt då fler och fler äldre förstår att sociala media och epost är ett smidigt sätt att hålla kontakten.  Hos oss på Euroflorist ser vi också att allt fler äldre har blivit vana vid att handla på nätet – fler och fler äldre skickar blommor till jul, födelsedagar och andra tillfällen.

Det är alltid läge att hylla mor- och farföräldrar, och ett enkelt sätt att göra det på är att skicka blomsterbud. Och varför inte just idag, när det faktiskt är deras egen dag?

Skriven av
More from EuroFlorist

Blommor och ljus i mörkret

Nu när vi går in i den mörkare årstiden är det de...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *