Och julen varar än till påska…

Påskdekoration med blommor

Vi har berättat det tidigare, men här kommer det igen: Vi på Euroflorist lever i en uppochnedvänd värld. Vi kan mycket väl planera nästa jul i januari och sommarens produktfotograferingar dyker upp under hösten. Och påsken 2015 är redan planerad. Så här sitter vi med påskinspiration redan i augusti, och vill gärna dela med oss.

Det är klara, intensiva färger som gäller just nu, och påsken är förstås inget undantag. Men den här dekorationen kan också fungera alldeles utmärkt i höstrusket, som en ljusglimt i tillvaron. Idén kommer från en av våra egna florister, dock inte i Sverige, utan i Frankrike.

Det här behöver du:

-En rund, djup skål
-Oasis eller annan stickmassa som du kan skära att passa i skålen
-Gula cymbidium
-Gula och gröna santini
-Tanacetum
-En gul ros

Så här gör du:

Börja med att blötlägga oasisen och låt den suga åt sig maximalt med vatten. Sedan kan du skära den så att den passar i skålen.
Snitta orkidéerna, och se till att du har tillräckligt lång stjälk för att kunna sticka dem i oasisen.

Fortsätt med de andra blommorna och inspireras av bilden. Naturligtvis kan du göra ditt eget mönster om du har andra idéer. En gul ros i mitten blir ett fantastiskt blickfång. Och när det börjar närma sig påsk kan du lägga till fjädrar eller ägg för att skapa ännu mer påskstämning.

Skriven av
More from EuroFlorist

Vinterblommor – ingen vår i sikte

Tji fick alla som trodde att våren var på gång.. När vi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *