Och julen varar än till påska…

Påskdekoration med blommor

Vi har berättat det tidigare, men här kommer det igen: Vi på Euroflorist lever i en uppochnedvänd värld. Vi kan mycket väl planera nästa jul i januari och sommarens produktfotograferingar dyker upp under hösten. Och påsken 2015 är redan planerad. Så här sitter vi med påskinspiration redan i augusti, och vill gärna dela med oss.

Det är klara, intensiva färger som gäller just nu, och påsken är förstås inget undantag. Men den här dekorationen kan också fungera alldeles utmärkt i höstrusket, som en ljusglimt i tillvaron. Idén kommer från en av våra egna florister, dock inte i Sverige, utan i Frankrike.

Det här behöver du:

-En rund, djup skål
-Oasis eller annan stickmassa som du kan skära att passa i skålen
-Gula cymbidium
-Gula och gröna santini
-Tanacetum
-En gul ros

Så här gör du:

Börja med att blötlägga oasisen och låt den suga åt sig maximalt med vatten. Sedan kan du skära den så att den passar i skålen.
Snitta orkidéerna, och se till att du har tillräckligt lång stjälk för att kunna sticka dem i oasisen.

Fortsätt med de andra blommorna och inspireras av bilden. Naturligtvis kan du göra ditt eget mönster om du har andra idéer. En gul ros i mitten blir ett fantastiskt blickfång. Och när det börjar närma sig påsk kan du lägga till fjädrar eller ägg för att skapa ännu mer påskstämning.

Skriven av
More from EuroFlorist

I valet och kvalet

Det är dags för blomster-onsdag igen, och du har chansen att vinna...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *