Olika sorters tulpaner

Nedan följer lite information om olika sorters tulpaner. Informationen finns även att tillgå på EuroFlorists egna tulpansite – www.tulpanfavoriter.se

Enkel tidigblommande tulpan

Enkel tidigblommande tulpan är kända för att ha väldigt starka stjälkar. Detta betyder att de står väldigt fint och rakt, även om förhållandena inte är de bästa. Tulpanerna kommer i  många olika sorters färger. Har långa stjälkar och blommar tidigt.

enkel

Dubbel tidigblommande tuplan

Dubbel tidigblommande tulpan har alla fler än sex kronblad. Vissa har så många kronblad att de nästan ser ut som pioner. Dessa finns inte i lika många färgvarianter som andra tulpanvarianter, men när den blommar kan den nästan vara 10 cm i diameter! Har korta stjälkar och blommar tidigare.

dubbeltulpan

Liljeblommande tulpaner

Dessa tulpaner liknar liljor när de blommar ut och oavnifrån kan den nästan se ut som en sexkantig stjärna. Blommar från mitten till sent i säsongen och har stjälkar av varierande längd.

liljeblommande_tulpan

Fransade tulpaner

Dessa tulpaner har kronblad vars toppar är fransade. Dessa tulpaner har ökat mycket i popularitet de senaste åren. Blommar från mitten till sent i säsongen och har stjälkar av varierande längd.

fransade_tulpaner 

Papegojtulpaner

Papegojtulpaner har kronblad som är fjäderlika, snurrade och vågiga. De som tycker om dramatiska blommor gillar garanterat papegojtulpanen! Blommar från mitten till sent på säsongen och har stjälkar av varierande längd.

papegoj

Tags from the story
,
Skriven av
More from EuroFlorist

Fira Internationella Kvinnodagen 8 mars!

Internationella Kvinnodagen firas varje år den 8:e mars för att uppmärksamma ojämställdhet...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *