Påskliljor eller Narcisser?

Då var mars månad här och kampen mellan vinter och tidig vår är i full gång. Påskliljorna eller narcisserna som de också heter börjar blomma på sina håll i landet men finns även att köpa hos floristerna. Dessa fina blommor i solens färger påminner oss om att våren är här.

15FY03GD

Påskliljor växer och blommar som finast när jorden är fuktig, så låt inte jorden de växer i bli torr. Ju mer du vattnar desto högre och finare blir de. De blomstrar som finast när de står på en ljus plats men kom ihåg att det inte ska vara för varmt. De blommor som har vissnat eller torkat kan du klippa bort så får lökarna och de övriga blommorna mer näring.

Påskliljor – Narcisser – är en riktigt fin blomma samt dekoration i hemmet men även i trädgården. Dessa fina blommor är väldigt populära till påsk men du behöver inte vänta så länge, du kan skicka en fin vårhälsning redan nu eller köpa hem dessa fina blommor och ställa dem i en vas.

 

Visste du att…

  • Narcissism – överdriven kärlek till sig själv. Kommer från den Grekiska mytologin om den unge Narcissus som blev förälskad i sin egen spegelbild och förvandlades till en Narciss.
  • I Wales säger man att den som hittar vårens första Påsklilja blir belönad med 12 månaders tur.
  • Påskliljor symboliserar vänskap, hjältemod, respekt, trofasthet samt påsk.
Skriven av
More from EuroFlorist

Nu höjs kärlekstemperaturen

Idag är det exakt en vecka kvar till Alla hjärtans dag. Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *