Så sköter du dina snittrosor!

Det är väldigt populärt att köpa rosor när man vill visa kärlek eller uppskattning till någon som står en nära. Rosen är väldigt vacker, utstrålar romantik och kärlek och är väldigt enkel att ta hand om. Och gör du rätt så kan din vackra bukett förbli vacker och stå länge och se vacker ut.

Det du behöver tänka på är att när du får eller ger bort en bukett så ska celofanet eller pappret som sitter runt buketten få sitta kvar under den första timmarna i vasen.

Se till att du har en ren vas när du sätter ner blommorna samt att inga blad på stjälkarna kommer i kontakt med vattnet då det bildas bakterier som i sin tur påverkar blommorna negativt. Fyll på med varmt vatten i vasen, rosor tycker om varmt vatten.

skötselråd för rosor

Ta en vass kniv och skär nya snittytor längst ner på stjälkarna. Skär över stjälken så att varje stjälk får en snittyta på någon centimeter. Undvik sax samt slöa knivar eftersom det kan täppa till de små sugrören som sitter i blommornas stjälkar. Kom ihåg att skära nya snittytor ungefär varannan dag och att byta vatten ifall det blir grumligt.

När blommorna har dragit åt sig vatten efter några timmar kan du ta bort pappret som har stabiliserat blommorna, men låt bandet som sitter runt buketten sitta kvar! Kom ihåg att buketten inte ska stå i direkt solljus samt att undvika att frukt ligger i närheten av buketten. Om nätterna kan du ställa din bukett i ett uterum eller på balkongen, där det är lite svalare.

Vi hoppas att din vackra rosbukett håller länge och att den ger dig väldigt mycket glädje!

Skriven av
More from EuroFlorist

Till alla tulpanälskare

Nu ger vi 10 procents rabatt till alla tulpanälskare därute. Du beställer...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *