Skicka blommor för att säga tack

 Rosa ros

Nästa vecka, den 29 september, firar man Dankeschöntag i Tyskland. Det är en dag då alla kommer ihåg att tacka varandra för allt mellan himmel och jord. Att ha en särskild dag kanske kan hjälpa oss att komma ihåg att uttrycka vår tacksamhet? För det finns ofta så många olika saker att tacka för; stöd, vänskap eller konkreta hjälpinsatser.

Har du fått hjälp med att sätta potatis, putsa båten, gå ut med hunden, fått låna ett paraply i spöregnet på midsommar eller fått jordgubbar av din hjälpsamma granne? Det finns 1000 olika anledningar att säga tack. Det kan sägas på många olika sätt men att skicka blommor är ett enkelt och samtidigt storslaget sätt att säga tack.

För vem blir inte glad av att få ett blomsterbud? Ett telefonsamtal och en knack på dörren och plötsligt står någon där med blommor i handen. Vem du än vill tacka, gör det med blommor. Mottagaren blir både glad och överraskad på samma gång.

En vacker rosbukett i mixade färger uppskattas av mamma, en exotisk bukett med papegojblomma till din hjälpsamma kollega eller till din syster som alltid ställer upp. Glöm inte hälsningen så de vet vem som skickat blommorna, kanske får du ett blomsterbud tillbaka någon gång i framtiden.

Skriven av
More from Anna

Frågesport om blommor del 5

  Nu är det dags för del 5 i EuroFlorists frågesport om blommor.  Du som...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *