Skrivkramp inför julhälsningen?

julhälsning

Eftersom vi på Euroflorist möter våra kunder på nätet kan vi också se i statistiken vad människor söker efter när de hamnar hos oss. I denna statistik, som förstås är helt anonym, ser vi något som i och för sig inte är helt förvånande, men ändå lite anmärkningsvärt. Väldigt många söker efter sidor där de kan få hjälp att formulera sina hälsningar till nära och kära. Såhär i juletid innebär det att många söker på nätet efter hjälp att skriva fina julhälsningar.

Ett annat otvetydigt faktum är att många av våra kunder fastnar just vid formuleringen av en hälsning när de ska beställa en bukett blommor. När du ska skicka blommor får du nämligen en uppmaning att skriva en hälsning som uttrycker det du vill säga till den som ska få blommorna. Det är inte ofta som någon hoppar över detta och väljer att vara helt anonym. Men betydligt oftare slår skrivkrampen till här.

Att detta upplevs som svårt är inget konstigt. För de flesta av oss är det inte lätt att uttrycka känslor och hälsningar på ett kortfattat sätt, och dessutom skriftligen. Det är väl också därför som så många väljer att skicka blommor, för blommor säger minst lika mycket som den där lilla hälsningen som är så svår att formulera.

Till jul kanske det är lite enklare att formulera sig än vid andra tillfällen. Vi har ju ett antal standardfraser att ta av. Men om man skulle vilja bli lite mer personlig blir det genast svårare. Eller om du bara vill skriva något lite mer än ”God jul” i din julhälsning. Så om skrivkrampen slår till har vi några små tips på julhälsningar på vår sida.

Kom också ihåg att Euroflorist förmedlar blomstrande julhälsningar över hela världen. Så var sig du vill skicka blommor till en mindre ort, till andra sidan jordklotet eller måhända ett blomsterbud till Malmö kan vi hjälpa dig. Och skulle du vilja skriva en julhälsning på ett annat språk, varsågod:

Norska
Ønsker deg en god jul og et godt nyttår!

Danska
Glædelig jul og godt nytår!

Finska
Hyvää Joulua!

Tyska
Fröhliche Weihnachten

Holländska
Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Franska
Joyeux Nöel et Bonne Année

Spanska
Feliz Navidad!

Italienska
Buon Natale!

Skriven av
More from EuroFlorist

Mors Dag

När sa du senast Jag älskar dig till din mamma? När visade...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *