Till alla blomstertokiga…

Jag har fått den stora äran att gästblogga hos Euroflorist. Mitt namn är Sara Friberg och jag har tillsammans med en annan ung tjej som heter Jessika Svensson, startat upp Blomsterhörnan som ligger mitt i Skåne. Vi startade det från grunden för ca 1 ½  år sedan med målet att bli en etablerad blomsterbutik i Eslöv och än är vi kvar… 😉 

Tulpaner

Julen närmar sig med stormsteg även i vår lilla butik, Blomsterhörnan! Detta blir vår andra jul i vår relativt nyöppnade butik. En jul i en blomsterbutik innebär mycket jobb och så är det även för oss. Det ska göras julgrupper, buketter, snittdekorationer, köras ut bud, kurser, beställningar, begravning, bröllop och givetvis blogga. 

Även om det är en stressig högtid så är det värt allt besvär. I år blir det den sjunde julen som jag jobbar i blomsterbutik. Det är en väldigt speciell känsla att gå upp på julaftons morgon, öppna butiken och möta alla glada kunder som önskar dig en riktigt God Jul .. Det har blivit en tradition för mig faktiskt !

Efter jobbet fortsätter traditionen med att jag åker hem till mina föräldrar, lägger mig i soffan och somnar gott framför Kalle Anka 🙂

Det bästa med julen är att det finns så mycket roligt material att jobba med. Du behöver inte bara använda blommor i din snittdekoration, använd istället  Kottar, Kanel, Kulor, kryddor, glitter. Listan kan göras lång men det sätter din egen prägel på arrangemanget.  

Collage av blommor

Ett litet jultips från oss på Blomsterhörnan. Själv har jag inte plats med en barrande julgran i min lilla lägenhet men visst är en gran ett måste..?

Istället har vi gjort en egen med hjälp av betong, pinne, mjölkpaket, halm, mossa, spoltråd.

Klipp av toppen av mjölkpaketet, fäst fast en rak pinne så den står i mitten i mjölkpaketet. Häll på betongen och låt det stelna. Taaddaaa där har du stommen till julgranen. Klä sedan pinnen med halm så du får formen som en julgran. Sedan täcker du halmen med mossa. Sen är det bara till att pynta din personliga julgran. Hur enkelt som helst.

Hemmagjord gran  hemmagjord gran nummer 2

Vill ni ha fler tips och ideer besök gärna vår blogg www.blomsterhornan.blogspot.com  eller kom in till vår butik och se hur vi firar jul.

God Jul till er alla och njut av alla härligheter gott folk!

Blomsterdekoration 

Blomstrande Kramar

Sara och Jessika

Skriven av
More from EuroFlorist

Rosa Bandet-kampanjen kulminerar

Ikväll är det dags för årets Rosa Bandet-gala, som är kulmen på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *