Välkommen vår!

Blomande påskliljor

Denna vår har varit helt otrolig i södra Sverige. Inte nog med att vintermånaderna har galopperat förbi i rasande takt utan att man har behövt frysa särskilt mycket. Blomningen har också kommit igång extra tidigt vilket gör att vi har både grönska och färgprakt sedan ett par veckor tillbaka.

Det är nog få som kan låta bli att dras med av våryran när den kommer så tidigt, för vem hade förväntat sig det? I vår trädgård har redan flera vårblommor blommat över. Krokus och iris är sedan länge passé, scillan har blommat i flera veckor och narcisserna bugar i drivor i stadsplanteringarna. Och tulpanernas frodiga blad är på vippen att slå över i sitt eget färgfyrverkeri.

Själv drabbas jag oftast av en kraftig lust att vårstäda. Både inomhus och ute i trädgården. In med frisk luft, renhet, ordning och reda så att man sedan kan ut och njuta av den varmare årstiden med ro i sinnet. Och trädgården ska förstås också storstädas från höstens rester och skräp så att alla blommor trivs och kommer till sin rätt.

Eftersom påsken kommer sent i år får vi också möjlighet att njuta av ett ännu större spektrum av påskblommor än vanligt. Påsken 2014 lär bli den mest blomstrande på många år. Förstås inte bara i våra trädgårdar och i naturen, utan självklart också hos våra florister som kommer att bjuda på härliga påskblommor i sina fantastiska kreationer.

Skriven av
More from EuroFlorist

Hur ska du sköta dina snittrosor?

Ta hand om dina rosor – ge dem en kick I rätt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *