Vem vill du göra glad idag?

Blommor väcker känslor. Vare sig du älskar att pyssla med blommor och krukväxter inomhus, i trädgården eller på balkongen. Men också när du ger någon ett fång blommor eller själv får en vacker bukett som blomsterbud. Blommor skapar välbefinnande och har faktiskt en dokumenterat positiv hälsoeffekt. Euroflorist vet av lång erfarenhet hur mycket blommor betyder i många människors liv.

Under mer än 30 år har Euroflorist jobbat tillsammans med professionella florister i ett stort nätverk som sträcker sig över hela Europa. Runt 8000 blomsterbutiker är medlemmar i nätverket. Euroflorists jobb är att hjälpa sina kunder att glädja och uppmärksamma sina nära och kära. Men också att stötta floristerna nätverket och göra deras vardag enklare och mer lönsam genom att förmedla blomsterbud till dem och ständigt utveckla nya och bättre system som förenklar och underlättar floristernas arbete.  

Euroflorist på nätet redan 1995
När Euroflorist startade sin verksamhet 1982 var Internet en ren utopi för gemene man. På den tiden kunde man bara skicka blomsterbud genom att besöka sin lokala blomsterbutik och beställa sitt blomsterbud direkt av floristen. Kontakterna mellan florister och vår blomsterförmedling skedde via telefon och fax. Men redan 1995 lanserade Euroflorist en hemsida på nätet som har gjort det möjligt att beställa blommor på internet för leverans nästan var som helst i världen. Detta var i e-handelns tidiga barndom, och Euroflorist startade sin online verksamhet ungefär samtidigt som Amazon. Att vi kan skicka blommor till en annan del av världen beror på att Euroflorist förutom sitt eget nätverk är anslutna till ett världsomspännande organisation av florister och blomsterbutiker. Du kan alltså sitta vid din dator i Sverige och med några enkla klick beställa blommor till USA, Afrika eller Brasilien till exempel.

Det finns tusen olika anledningar att skicka blommor, men de allra största blomsterhögtiderna är julhelgen, Mors dag och Alla hjärtans dag. Det är naturligt eftersom dessa är högtider då vi vill glädja våra nära och kära, särskilt om vi befinner oss långt borta och vill visa att vi finns med dem i tankarna. Och detta är perioder när det är som mest intensivt i blomsterbutikerna. Besöken i blomsterbutikerna ökar markant och Euroflorist förmedlar också mångdubbelt fler blomsterbud till floristerna, då många väljer att beställa sitt blomsterbud på nätet under dessa intensiva perioder.

100% nöjd med ditt blomsterbud
Euroflorists grundpelare är en 100 % nöjd garanti. Det innebär en garanti för att det alltid är fräscha blommor av högsta kvalitet som binds av en utbildad professionell florist och levereras enligt kundens önskemål. Detta är oerhört viktigt för både Euroflorist, den enskilda floristen och alla kunder, eftersom blommor handlar om känslor. Bara den perfekta blomman av högsta kvalitet vid rätt tillfälle är gott nog när någon vill visa sin omtanke. Och trots att Euroflorist idag är ett utpräglat internetföretag är grunden fortfarande densamma: Det är människor som tar emot och behandlar varje order, och det är en florist som binder buketten för hand och ser till att den levereras till mottagaren.

Floristen bakom allt
Floristerna i Euroflorists nätverk är utbildade proffs som kan hjälpa dig med i stort sagt vad som helst när det gäller blommor och växter för olika säsonger eller viktiga högtider. Och de finns i hela landet, det finns runt 900 svenska blomsterbutiker knutna till Euroflorist. Förutom att du indirekt kommer i kontakt med floristerna när du skickar blomsterbud kan de vara behjälpliga inför ett bröllop, en begravning eller ett annat viktigt tillfälle när du behöver goda råd kring blommor och utsmyckning.

Det är vanligt att man anlitar en florist på ett tidigt stadium inför sitt eget bröllop. Och det handlar inte bara om själva brudbuketten, utan även tärnbuketter, corsage, bordsdekorationer och utsmyckning i kyrkan. Floristens råd är värdefulla eftersom de har ingående kunskap om vad som passar vid olika tillfällen. Det är också viktigt att lyssna på deras råd kring valet av blommor, så att du väljer blommor som kommer att vara i säsong när det väl är dags.

Även vid en begravning är kontakten med den lokala floristen viktig. De kan ge råd om vilka blommor som passar vid en begravning, vilka blommor som är lämpliga och vilken typ av dekoration du bör välja.

Hos floristerna kan du förstås också handla vackra blommor och krukväxter till dig själv eller andra, för att sätta guldkant på tillvaron eller uppvakta någon på en särskild dag. Nuförtiden har många florister ett mycket stort sortiment av säsongens blommor och växter. För den som är ute efter trädgårdväxter eller något fint till balkongen finns även detta hos de flesta florister. Många blomsterbutiker har också utökat sitt sortiment med en mängd andra produkter för heminredning eller presentartiklar, saker som passar bra att ge bort tillsammans med en bukett blommor.

Skriven av
More from EuroFlorist

Konsten att välja blommor till Alla hjärtans dag

Att välja blommor till Alla hjärtans dag är inte helt lätt alla...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *